Actualitate

CCRM și ANI au semnat un acord de colaborare

Curtea a inițiat formalizarea acestei colaborări, deoarece asigurarea unui dialog constructiv între aceste instituții este relevantă pentru edificarea unui sistem complex și eficient în vederea îndeplinirii atribuțiilor legale.

În cadrul ceremoniei oficiale, Veaceslav Untilă, președintele CCRM, și-a manifestat dorința de a stabili modalități de comunicare cât mai eficiente între cele două autorități publice și de a defini modalitatea în care acestea vor colabora. În același context, Rodica Antoci, președinta ANI, a menționat că cele două instituții au atribuții comune cu funcții de control.

Conform Acordului, părțile semnatare vor coopera prin constituirea, în caz de necesitate, a unor grupuri consultative de lucru în vederea creării cadrului necesar pentru implementarea politicilor și a strategiilor care vizează prevenirea corupției, promovarea standardelor de integritate, administrarea eficientă a patrimoniului public, organizarea reuniunilor, conferințelor, atelierelor de lucru și a seminarelor periodice comune cu abordarea subiectelor de interes comun. De asemenea, Acordul presupune schimburi reciproce de instruire a personalului părților de către formatorii specializați în domeniile de activitate de interes comun.

Documentul a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată și a intrat în vigoare din ziua semnării. 

TIMPUL.MD

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.