CSI / Rusia

Ce planuri are Putin? Rusia recomandă prudenţă în speculaţiile privind armele nucleare

Speculaţiile că Kremlinul ar putea folosi armele nucleare în lupta pentru teritoriile anexate de Rusia de la Ucraina doar răspândesc frica, afirmă Moscova, relatează vineri DPA.

„Oamenii care vorbesc despre escaladarea nucleară se comportă foarte iresponsabil”, a declarat Peskov.

Anterior, Moscova a declarat că Rusia îşi va apăra teritoriul cu orice mijloace necesare, conducând la speculaţii cu privire la utilizarea armelor nucleare pe fondul anexărilor.

Peskov de asemenea a declarat că doctrina militară rusă statuează că forţa nucleară este posibilă doar dacă ”însăşi existenţa Rusiei” este în joc, susţinând că ”formularea corectă este foarte importantă”.

Printre altele, Kremlinul a declarat vineri, 30 septembrie, că trebuie încă ”clarificat” dacă Rusia anexează totalitatea regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie sau doar părţile pe care le ocupă, adaugă France Presse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Cit se mai poate de aiurit cu „ilegal si ilegitim” : daca facem un referendum in RM ( pasnica, neutra, cu narod truditor si primitor etc) ne vom trezi peste noapte cu peste 70% de rusi, ucraineni, gagauzi si „moldo-romani” votind cu Rassea!
    Jios Maia Sandu :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *