Actualitate

Ce s-ar putea întâmpla în turul doi al alegerilor locale din Chișinău

„Acum chiar e greu să presupui care vor fi reacțiile sistemului la ceea ce s-a întâmplat”, spune comentatorul politic Anatol Țăranu. În opinia lui, în turul doi dacă nu se va reuși majorarea ratei de participare la vot mai mare de 45%, atunci partida europeană este în pierdere. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă nu vor exista tehnici și tehnologii de mobilizare a electoratului pro-european. „Pentru asta este nevoie, așa cum s-a întâmplat în turul doi al prezidențialelor din 2016, ca electoratul pro-european să aibă o înțelegere”, a spus comentatorul.

Activistul civic Ștefan Gligor consideră că dacă Ion Ceban câștigă Primăria, toate promisiunile și aluziile pe care le-a făcut Partidul Democrat pe extern, în discuțiile cu partenerii de dezvoltare, se dovedesc a fi vorbe goale. „Ei au sperat foarte mult să o scoată pe Silvia Radu în turul doi și în mod demonstrativ, cu exces de zel, să câștige Primăria de la socialiști, demonstrând eficiența și puterea lor de decizie în această țară”, spune Ștefan Gligor. Potrivit lui, în prezent situația pentru PDM este una dificilă și partidul este într-o postură absolut ridicolă.

În turul doi, care va avea loc pe 3 iunie, pentru fotoliul de primar al capitalei vor lupta reprezentanții Partidului Socialiștilor și Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Ion Ceban și, rsepctiv, Andrei Năstase. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *