Femeia

Ce să nu faci de sărbători?

Dacă nu ţi-ai găsit jumătatea, nu te mai plânge pe singurătate. Mai bine foloseşte acest timp pentru a planifica o sărbătoare într-un grup unde sunt oameni noi. Cel puţin ştii că îţi vei da şansa de a cunoaşte pe cineva. Dacă stai în casă şi te plângi că eşti singură, poţi să stai mult şi bine, că lucrurile nu se vor schimba prea mult.

Ai grijă să nu cazi în depresia de sezon! Multă lume în această perioadă îşi „contabilizează” realizările de peste an şi rămâne uneori deprimată şi dezamăgită. Chiar dacă nu ai obţinut slujba dorită, maşina, casa, chiar dacă nu ai slăbit zece kilograme, asta nu înseamnă că ţi-ai pierdut un an din viaţă. Sfârşitul anului nu este sfârşitul vieţii tale, este doar o perioadă de sărbători cum vor urma multe altele…

Dacă ai pierdut de curând pe cineva drag, foloseşte sărbătorile pentru a-i cinsti amintirea şi pentru a face lucruri care îi făceau plăcere. Nu distruge sărbătorile doar pentru că cel drag ţie nu mai este, deoarece îi distrugi într-un fel şi amintirea, în clipele în care eraţi împreună de sărbători. E un moment bun să te întâlneşti cu familia, să petreceţi în linişte, cu amintiri frumoase, gânduri bune şi multă iubire.

Nu te chinui să te simţi bine şi vesel doar pentru că „aşa e normal”. Nu eşti nevoită să mergi la petreceri, dacă nu ai chef, nici să faci mii de vizite, dacă tot ce îţi doreşti este puţin timp pentru tine. Anunţă că te simţi rău sau că eşti plecată la rude şi fă exact ce ai chef: stai cu familia, cu partenerul ori… stai singură în pat, privind un film ori citind o carte bună. Există prea multe norme şi reguli cu privire la aceste sărbători: trebuie să fii vesel, trebuie să arunci cu daruri peste tot, trebuie să mănânci cârnaţi, deşi îi urăşti, trebuie, trebuie, trebuie… Dar realitatea este că nu „trebuie” nimic! Gândeşte-te ce vrei să faci şi fă acel lucru, fără să îţi pese că X se va supăra, iar Y va vorbi urât despre tine. Doar aşa poţi cu adevărat să te bucuri de sărbători, iar acesta e singurul lucru care contează.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *