CSI / Rusia

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (IX): Islamul prinde rădăcini

Anterior, zeci de mii de locuitori ai Ceceniei au primit compensaţii în valoare medie de 10,3 mii de dolari pentru bunurile pierdute în timpul războiului. Circa 90 mii de oameni din Cecenia aşteaptă să primească acte pentru un apartament. Bugetul Ceceniei constituie 1,8 mlrd. dolari, deşi veniturile proprii ale republicii ajung la doar 216 milioane de dolari.

Rusia este singurul stat nemusulman care a recunoscut victoria mişcării teroriste Hamas în alegerile din Autonomia Palestină (01.2006). Liderii Djihadului islamic au efectuat de trei ori vizite de nivel înalt la Kremlin (02.2006, 02.2007, 02.2010). Pe 11 mai 2010, în Siria, Dmitri Medvedev s-a întâlnit cu şeful mişcării Hamas, Khaled Maşal. Ministrul de Externe al FR, Serghei Lavrov, a declarat că relaţiile cu Hamas sunt vitale pentru Rusia.

Agenţia federală de metrologie a înregistrat sistemul „Halal”, în cadrul căruia produsele alimentare şi medicamentele vor fi verificate dacă corespund cerinţelor islamului. A fost lansat, de asemenea, un post de televiziune musulman – VGTRK, care difuzează în fiecare vineri programul „Musulmanii”. La Universitatea federală din Stavropol, pentru construcţia căreia Dmitri Medvedev a alocat 236 mln. dolari, vor fi pregătiţi specialişti în domeniul islamului.

Adevăraţii pravoslavnici în Rusia numără circa 6 milioane de oameni, adică 4,5% din populaţie. 8% din credincioşi vizitează biserica cel puţin o dată pe lună, 18% – o dată pe an, 15% – mai rar, 59% nu merg la biserică. 2% din credincioşi se împărtăşesc cel puţin o dată pe lună, de câteva ori pe an – 6%, o dată pe an şi mai rar – 10%. 21% din cei intervievaţi nu au putut răspunde la întrebare ce înseamnă „împărtăşanie”.
Din cei 20 mii de participanţi la parada militară, ce a avut loc la Moscova pe 9 mai 2011, doar 6 mii de militari s-au împărtăşit. Pentru sfinţirea tehnicii militare s-au folosit 30 de litri de agheasmă.

(Va urma)

Traducere I.M. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *