Politică

CEC a aprobat modelul buletinelor de vot pentru alegerile din vară

Potrivit hotărârii CEC, fiecare buletin de vot va fi divizat în patrulatere, fiecare având dimensiunile de 110 mm pe 20 mm, numărul cărora va corespunde numărului de concurenți electorali. Lungimea buletinului va corespunde numărului de patrulatere care se imprimă la o distanță de 2,5 mm unul față de altul, iar lăţimea – de 140 mm.

Buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă și se vor distinge după culoare. Astfel, buletinul de vot pentru alegerea primarului satului (comunei), orașului (municipiului Comrat) va fi de culoare roză, pentru alegerea primarului municipiului Bălți și a primarului general al municipiului Chișinău – violet, pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești (comunale), orășenești (municipal Comrat) – gri afumat, iar pentru alegerea consilierilor în consiliile raionale (municipale Bălți și Chișinău) – bej.

În buletinele de vot pentru alegerile consiliilor locale, în centrul fiecărui patrulater se va înscrie: denumirea completă a partidului, organizației social-politice, blocului electoral; numele și prenumele candidatului independent, anul nașterii, profesia (ocupația), funcția, locul de muncă, urmate de cuvintele ”candidat independent”.

În același timp, în buletinele de vot pentru alegerile primarilor, în centrul fiecărui patrulater se va înscrie numele și prenumele candidatului, anul nașterii, profesia (ocupația), funcția, locul de muncă, urmate de cuvintele ”din partea partidului/organizației social-politice/blocului electoral” și de denumirea integrală a formațiunii politice care a înaintat candidatului respectiv sau de cuvintele ”candidat independent”.

Consiliile electorale de circumscripție vor aproba textele și tirajul buletinelor de vot, iar ulterior hotărârile respective vor fi prezentate CEC-ului până la data de 24 mai 2015.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *