ExterneRăzboi

Cecenii lui Kadîrov și separatiștii pro-ruși din Lugansk susțin că au capturat orașul Lisiciansk. Cum a reacționat Kievul

Cecenii lui Kadîrov susțin că au capturat orașul Lisiciansk, din estul Ucrainei. Deși, Kievul neagă că orașul a fost ocupat, pe rețelele sociale au apărut imagini cu ceceni și separatiști care se plimbă nestingheriți pe străzi.

Cecenii și separatiștii din Lugansk au fost primii care au anunțat că orașul Lisiciansk a fost cucerit de armata lui Putin. S-au fotografiat în centrul orașului și au ridicat steagul sovietic al victoriei pe clădirea primăriei.

Dimintri Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a negat că Lisiciansk a căzut. Însă, în ultimele zile, unitățile ucrainene din zonă s-au retras treptat pe noi linii de apărare, în direcția orașelor Sloviansk și Bahmut.

Succesul rușilor se datorează artileriei, pe care o folosesc ca să distrugă, fără discriminare, toate localitățile din calea lor, spun ucrainenii.

Lupte crâncene s-au dat pe toată linia frontului, nu doar pentru orașul Lisiciansk.

Armele occidentale, de mare ajutor soldaților ucraineni

Armele antitanc furnizate de occidentali sunt de mare ajutor combatanților ucraineni. Cu ele au reușit să distrugă multe blindate rusești. Imagini cu aceste atacuri au ajuns virale pe rețelele sociale.

Pe front au ajuns și obuzierele autopropulsate trimise de statele vestice.

Nu sunt multe, însă au o bătaie mai lungă și le permit ucrainenilor să ia la țintă bazele rusești din spatele frontului și să dispară din zonă înainte ca inamicul să-și dea seama de unde s-a tras. În ultimele zile, mai multe depozite rusești de muniție au sărit în aer, distruse de artileria ucraineană autopropulsată.

În replică, rușii continuă să lanseze rachete imprecise în zonele rezidențiale ale orașelor ucrainene, chiar și împotriva celor care sunt departe în spatele frontului. Sâmbătă, pompierii au intervenit într-un cartier de case din orașul Sumî, în nordul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *