Ultima oră

Cele cinci tablouri furate din Muzeul de Artă Modernă din Paris, căutate prin Interpol

 Cinci tablouri celebre – de Pablo Picasso ("Pigeon aux petits pois"), Henri Matisse ("La pastorale"), Georges Braque ("L’olivier près de l’Estaque"), Fernand Léger ("Nature morte, chandeliers"), respectiv Amedeo Modigliani ("La femme à l’éventail") – au fost furate în noaptea de miercuri spre joi din Muzeul de Artă Modernă din Paris.

Informaţiile cu privire la aceste tablouri sunt disponibile, începând de vineri, în baza de date cu obiecte de artă furate a Interpol, la care au acces toate birourile de poliţie ale reţelei, dar şi magistraţi, instituţii culturale, colecţionari sau amatori de artă.

"Prin difuzarea prin Interpol a unei alerte la nivel mondial, autorităţile franceze au vrut să se asigure că poliţia din toată lumea are acces la informaţiile necesare pentru localizarea acestor opere de artă", a declarat Jean-Michel Louboutin, directorul executiv al Interpol.

"Aceste picturi extraordinare, ale unor mari maeştrii, sunt dificil de vândut", a mai subliniat oficialul Interpol.

Experţii au estimat valoarea prejudiciului la circa 200 de milioane de euro, în timp ce reprezentanţii Primăriei din Paris au declarat că valoarea acestora este de 90 – 100 de milioane de euro.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *