Social

Cercetaţi pentru organizarea cerşitului

Persoanele au fost observate în localitatea Stăuceni din municipiul Chişinău de către poliţiştii de sector, în timp ce intenţionau să transporte două persoane invalide pentru a cerşi pe străzile capitalei, transmite IPN.

Potrivit Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, suspecţii cu vârstele cuprinse între 29 şi 52 ani, sunt originari din Chişinău şi Nisporeni. Oamenii legii au constatat că persoanele invalide cerşeau de mai multă vreme, fiind transportate prin capitală şi suburbii de către unul dintre ei. În cadrul audierilor ei şi-au recunoscut faptele.

În context a fost iniţiat un proces penal pentru organizarea cerşetoriei. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă mărime de la10 până la 50 de mii de lei sau închisoare pe un termen de până la 5 ani.

În prezent, poliţiştii acumuleaza toate informaţiile necesare pentru identificarea altor complici, precum şi a tuturor circumstanţelor legate de caz.

Acum câteva săptămâni TIMPUL a scris despre doi cerșetori care au depozite bancare și venituri de peste 2000 de lei pe zi.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *