Actualitate

Cernobîlul chinezesc! China COMUNISTĂ E VINOVATĂ pentru mega-dezastrul COVID-19! Să PLĂTEASCĂ despăgubiri pentru uriașele pagube pe care le cauzează întregii planete!

China comunistă este vinovată pentru mega-dezastrul COVID-19, deoarece avem de-a face cu o dictatură care a ascuns, în mod premeditat și propagandistic, adevărul despre reala amploare a pandemiei, facilitând astfel rapida răspândire a flagelului în întreaga lume, acuză scriitorul, istoricul și politologul Stelian Tănase, în exclusivitate pentru Podul.ro.

De asemenea, istoricul explică faptul că regimul de la Beijing a acționat la fel ca URSS, în 1986, când Moscova a ascuns adevărul despre Cernobîl.

În acestă ordine de idei, Tănase consideră că, la finalul pandemiei, oricând va fi acesta, China comunistă trebuie să fie trasă la răspundere pentru a plăti despăgubirile aferente mega-dezastrului săvârșit. ”Sancțiunile economice pot rezprezenta o soluție, dar nu singura. Marile puteri trebuie să se așeze la o masă și să decidă cum va fi trasă la răspundere China”, susține scriitorul, avertizând că nimeni și nimic nu ne poate garanta că flagelul care răvășește planeta nu a pornit dintr-un ”laborator științific” al Beijingului.

Vă prezentăm acuzațiile lui Stelian Tănase:

”China este o dictatură, un regim închis în care informațiile nu circulă și unde toate autoritățile, inclusiv presa, care-i presă de partid, propagandistică, sunt subordonate total puterii comuniste. Cenzura este o practică veche a comuniștilor. În această situație, apare coronavirusul în China, dar informația, deși vitală, esențială pentru prevenirea dezastrului, nu circulă. Informațiile despre adevărata amploare a situației au fost cenzurate, ascunse în mod premeditat de regimul de la Beijing.

Această situație nu este una nouă. URSS a ascuns săptămâni în șir adevărul despre Cernobîl, iar efectele s-au dovedit dezastruoase. Ascunzând pentru o lungă perioadă informațiile privind adevărata amploare a pandemiei de coronavirus, China comunistă a facilitat răspândirea virusului în toată lumea. Dacă China ar fi fost o țară democratică, informațiile ar fi apărut în mass-media de la bun început, s-ar fi aflat pericolul în timp util, iar clasa politică ar fi acționat eficient și transparent în vederea stopării flagelului. Însă lucrurile n-au stat deloc așa. Regimul comunist de la Beijing a judecat totul în cheie politică, propagandistică, exact cum a făcut și Moscova în cazul nenorocirii de la Cernobîl. Într-o democrație, situația ar fi putut fi ameliorată, prevenită într-un mod eficient, și, ceea ce este cel mai important, am fi știut din timp cu ce primejdie ne confruntăm.

Acum însă, lumea este în plin delir, în preajma haosului. Nu-s alarmist, dar situația trebuie tratată cu maximă răspundere. Pagubele sunt enorme: foarte multe vieți pierdute, valuri de pacienți de la o oră la alta și, nu în ultimul rând, pericolul unei crize economice. Încă nu știm dacă țările se pot bate eficient cu această pandemie, nu știm adevărata ei forță, amploare. Nu știm cine este dușmanul.

Având în vedere cele de mai sus, se impun două întrebări cât se poate de legitime: această ascundere sub preș a adevărului este inocentă? Și, în al doilea rând, nu cumva această nenorocire s-a declanșat într-un laborator <științific> în care comuniștii desfășoară diverse cercerări în domeniul virusologiei? În China există institute care derulează astfel de activătăți, sunt ele supuse vreunui control? Astfel de institute pot distruge rasa umană. Prin <fisuri> de genul acesta s-ar putea strecura multe dezastre, de aceea este extrem de important ca astfel de activități să poată fi controlate.

Sunt un critic al teroriilor conspiraționiste, dar sunt convins că această criză coronavirus este un caz-școală și, dacă scăpăm vii, cred că trebuie rezolvată cumva acestă problemă internațională, fiindcă regimul comunist de la Beijing a comis o mega-nenorocire. Eu chiar nu mai știu cum ar mai putea fi tratată China de partenerii ei internaționali, după ce a generat și a facilitat acest dezastru planetar.

China trebuie să plătească despăgubiri pentru giganticele pagube pe care le comite, și asta s-ar putea decide și prin intermediul impunerii unor sancțiuni economice. Sancțiunile economice pot reprezenta o soluție, dar nu singura. Când se va stopa criza COVID-19, deși sunt sceptic că vom scăpa ușor de molimă, marile puteri trebuie să se așeze la o masă și să decidă cum va fi trasă la răspundere China. Regimul de la Beijing are o foarte mare problemă și vedem cu toții că nu are de gând să facă un pas în față și să și-o asume. Toți comuniștii se cred infailibili, însă în cazul de față asta presupune însemnate costuri internaționale.

Are dreptate Mario Vargas Llosa: China este vinovată pentru mega-dezastrul COVID-19. Atacul propagandistic al Chinei comuniste la adresa lui Llosa este, s-o spunem pe șleau, o mizerie înfiorătoare”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *