Externe

Charles Michel rezultatul întâlnirii cu Aliyev și Pașinian

Comentând rezultatul reuniunii trilaterale de duminică de la Bruxelles dintre președintele azer Ilham Aliyev și premierul armean Nikol Pașinian, președintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel, a declarat că principalul subiect de discuție a fost normalizarea relațiilor dintre cele două țări.

“Principalul subiect de discuție la reuniunea trilaterală a fost normalizarea relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia. Liderii din Azerbaidjan și Armenia și-au exprimat dorința de a normaliza situația din regiune. Am discutat, de asemenea, despre delimitarea frontierelor dintre cele două țări”, a declarat Michel în cadrul briefingului.

Potrivit acestuia, obiectivul principal al UE în organizarea discuțiilor este de a obține o pace durabilă între Azerbaidjan și Armenia. “Suntem pregătiți să organizăm întâlniri în “formatul Bruxelles” atâta timp cât va fi necesar”, a declarat el.

Michel a menționat că liderii Armeniei și Azerbaidjanului și-au exprimat, de asemenea, angajamentul față de Declarația de la Almatî, care implică recunoașterea reciprocă a integrității teritoriale.

“Următoarea reuniune trilaterală de la Bruxelles va avea loc în luna iulie a acestui an”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *