Actualitate

Chiar dacă „moldoveni nu vor unirea”, Maia Sandu merge la București și vorbește despre „comunitatea de limbă, cultură și istorie”

La Palatul Cotroceni, Președintele Maia Sandu va fi întâmpinată de Președintele României, Klaus Werner Iohannis. După ceremonia oficială de primire și discuțiile cu participarea delegațiilor, cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună. De asemenea, Președinta Maia Sandu va avea întrevederi cu Prim-ministrul interimar al României, Florin Cîțu, cu Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, și cu Președintele interimar al Camerei Deputaților, Sorin Mihai Grindeanu.

La București, șefa statului va fi însoțită de Cristina Gherasimov, Secretar General al Președinției, și Sorina Ștefârță, consilier pentru comunicare publică.

Din delegația oficială mai fac parte vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene; vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale; Sergiu Prodan, ministru al Culturii; Anatolie Topală, ministru al Educației; și Victor Chirilă, Ambasadorul desemnat al Republicii Moldova în România.

În cadrul vizitei, urmează să fie semnate Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova – România și Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

„Vizita Președintelui Republicii Moldova este prima vizită oficială în România pe care aceasta o efectuează după alegerile anticipate din 11 iulie 2021 și are loc în contextul celebrării în acest an a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Vizita reprezintă un foarte bun prilej de reconfirmare a relației speciale, privilegiate, de Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie.

Amintim că în ultima perioadă România trece printr-o criză politică după destrămarea alianței PNL-USR. La 7 ani de la începerea mandatului lui Iohannis, acesta a decis să aducă PSD-ul la putere, partid acuzat anterior de Maia Sandu că ar sprijini regimul oligarhic al democratului Plahotniuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *