Eveniment

Chirtoacă reacționează la investigația ziarului TIMPUL

Primarul general al capitalei crede că odată cu edificarea bisericii omului de afaceri Vladimir Russu ne vom apropia de civilizația europeană. „Am vizitat catedralele din Paris, Bruxelles și alte orașe. În ele sunt înmormântați nu numai persoane care au avut o anumite poziție socială, dar și locuitori ai orașului. Doar că asta s-a făcut sute de ani în urmă. Problema este că noi suntem un pic întârziați”, susține primarul. 

Timpul a publicat o investigație potrivit căreia omul de afaceri Vladimir Russu intenționează să construiască o necropolă cu 36 de cavouri care vor fi expuse spre vânzare. Întrebat de noi dacă este corect să faci astfel de afaceri, primarul a răspuns că e dreptul unui ctitor. „Dumneavoastră vă este cunoscută noțiunea de ctitor? Ctitorii rămân de obicei în biserica pe care o construiesc. Luați și domnitorii Țării Moldovei sau Țării Românești. Asta înseamnă că toți ctitorii au făcut business și trebuie exhumați și băgați în cimitire? De ce unora acum 500 de ani li s-a permis, dar altora în prezent, să nu se permită?”, se întreabă nedumerit Dorin Chirtoacă. 

Primarul susține că necropola este o chestiune secundară. El a dispus ca, pe parcursul săptămânii, pretura Buiucani și Direcția arhitectură să organizeze dezbateri publice privind locația și construcția propriu-zisă a bisericii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *