Actualitate

Ciclonul Hudhud a lovit estul Indiei: 3 morți, 370.000 de persoane evacuate

Acest ciclon, care s-a format foarte aproape de Insulele Andaman, a traversat Golful Bengal și a atins duminică estul Indiei, însoțit de rafale de vânt cu viteze de până la 280 km/h.

Ciclonul Hudhud lovește mai puternic districtele Visakhapatnam, Vizianagaram și Srikakulam ale statului indian Andhra Pradesh și unele zone din statul indian Orissa, au anunțat autorităților locale, potrivit EFE.

Marina indiană a menționat într-un comunicat că este bine pregătită și că navele sale sunt poziționate cu ‘medici, bărci pneumatice, elicoptere și materiale de salvare’.

Serviciile meteorologice le-au cerut locuitorilor din zonele de risc să se adăpostească ‘în locuri sigure’ pe timpul furtunii, iar pescarilor, să rămână la mal.

Coasta de est a Indiei și Bangladesh sunt deseori lovite de furtuni ciclonice între lunile aprilie și noiembrie.

Acum un an, ciclonul Phailin, care a afectat Orissa și în mai mică măsură Andhra Pradesh, a cauzat moartea a 53 de persoane iar ploile torențiale au provocat inundații care au forțat autoritățile să evacueze mii de persoane, conform agenției spaniole de presă. Un fenomen meteorologic asemănător a cauzat 10.000 de decese în zonă în 1999.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *