Actualitate

Cinci troleibuze pe ruta Chișinău-Ialoveni ar putea circula în 2016

Un proiect care prevede extinderea transportului electric din Chişinău până în localitate a fost aprobat, în acest an, de către consilierii raionali. Decizia a fost luată după ce, în ultimii ani, sute de localnici, care lucrează în Capitală, s-au plâns că întârzie la serviciu din cauza microbuzelor aglomerate.

Autorităţile raionului Ialoveni planifică să cumpere 10 troleibuze. Pentru aceasta au nevoie de 44 de milioane de lei, bani care vor fi oferiţi de partenerii externi. Nu va fi necesar însă de a extinde linia de troleibuz, deoarece vehiculele vor circula fără trolee, scrie Prime.md.

„Am convenit cu Ambasada Belarusului să ne facă o reducere cu aproximativ 15.000 de euro la un mijloc de transport. Este vorba despre troleibuz care se va deplasa autonom. Troleibuzul va circula pe bază de acumulatoare”, a spus primarul oraşului Ialoveni, Sergiu Armașu.

Regia Transport Electric va instala în troleibuzele cumpărate sisteme de propulsare autonomă. De asemenea, întreprinderea va fi responsabilă şi de întreţinerea vehiculelor. Costul lucrărilor vor fi acoperite de autorităţile din Ialoveni şi din veniturile acumulate în urma transportării pasagerilor. „Pe viitor troleibuzele necesită deservire, grija lor, dotarea lor cu oameni, specialişti, asigurarea securităţii pasagerilor”, a spus directorul Regiei Transport Electric Chişinău, Gheorghe Morgoci.

Troleibuzele vor ajunge până în centrul Capitalei, pe strada Bucureşti. Biletul va costa doi lei, de două ori mai puţin faţă de o călătorie cu microbuzul. Peste 60 la sută dintre locuitorii oraşului Ialoveni se deplasează, zilnic, la Chişinău.

Sursa: diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *