Auto

Cine e designerul care a schițat Dacia Bigster? Românul are în portofoliu încă un model de renume

Centrul de design al Renault de la Bucureşti este responsabil de conceptul Dacia Bigster, iar creatorul său este Victor Sfiazof. Românul a început să deseneze maşini de pe băncile şcolii, iar la Universitatea de Arhitectură din Cluj le spunea profesorilor că vrea să fie designer auto.

Centrul de design al Renault de la Bucureşti este responsabil de conceptul Dacia Bigster, iar creatorul său este Victor Sfiazof, scrie Ziarul Financiar.

„Victor Sfiazof e un designer excelent. El lucrează în cadrul biroului din România. Avem la Dacia designeri foarte talentaţi la Dacia“, a spus Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

Românul a început să deseneze maşini de pe băncile şcolii, iar la Universitatea de Arhitectură din Cluj le explica profesorilor cum el voia să fie designer auto, ocupație aproape necunoscută pe piaţa locală. Nu după mulţi ani de la acel moment, în 2015, Victor Sfiazof a luat prin surprindere industria auto după ce şi-a pus semnătura pe Renault Kadjar, crossoverul pe care pariază constructorul francez revenirea în segment.

Născut şi crescut la Satu Mare, designerul a urmat cursurile Universităţii de Artă şi Design I. Andreescu din Cluj-Napoca, iar abia apoi a venit în Capitală. Aici s-a legat relaţia sa cu producătorul auto Renault şi cu modelul Kadjar.

În 2015, într-un interviu pentru ZF, Victor Sfiazof declara că a fost recrutat de către Renault printr-un workshop organizat la Cluj înainte să fie deschis centrul de design din Bucureşti şi că a fost selectat pentru un internship deoarece în România nu existau atunci cursuri pentru design auto.

Cât despre Bigster, acesta este un SUV (sport utility vehicle) de 4,6 metri lungime, cu aproape 30 cm mai mare decât Duster.

Dacia a vândut începând din 2004 peste 7 milioane de vehicule în 44 de țări, multe din modelele sale fiind bestseller în segmentul lor. Astfel, în Europa, Sandero este în ultimii ani cel mai vândut model către clienții particulari în timp ce Duster este cel mai vândut SUV către aceeași categorie de clienți.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *