Actualitate

CMC a anulat Regulamentul transportatorilor auto

Consiliul municipal Chisinau a anulat Regulamentul transportatorilor auto de calatori si bagaje, aprobat la 22 ianuarie 2009 prin votul comunistilor, pepecedistilor, social-democratilor si umanistilor. Problema e ca, in baza acestui Regulament, Comisia transport si comunicatii, condusa de consilierul Oleg Oniscenko, a organizat recent concursul pentru administrarea rutelor de microbuz in mun.

Chisinau, desi exista o incheiere a Curtii de Apel privind suspendarea deciziei CMC din 21 ianuarie. Cand urma sa se anunte numele noilor administratori, sedinta a avut loc cu usile inchise, desi intrunirile comisiilor, conform unei decizii a CMC, sunt publice. Nici n-au fost anuntati noii administratori de rute. In prezent, CMC urmeaza sa aprobe un nou regulament si abia dupa aceasta sa fie organizat un nou concurs.

La sedinta de joia trecuta, consilierii democrati l-au invinuit pe Oleg Oniscenko ca a elaborat un Regulament convenabil lui personal, ca ar face lobby unui anumit grup de persoane etc. Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat ca, in urma unei expertize, in regulament au fost constatate cel putin 16 incalcari de legislatie. Evident, Oleg Oniscenko a negat acuzatiile, sustinand ca membrii comisiei au activat transparent. Dar, probabil, n-a fost destul de convingator caci, dupa lungi dezbateri, regulamentul elaborat de Oniscenko a fost anulat cu votul majoritatii consilierilor.

In prezent, toate deciziile Comisiei transport vor fi atacate in instanta de judecata.
La aceeasi sedinta a CMC, Procuratura Generala a cerut sa fie suspendat din functie Veaceslav ?arna, seful Directiei transport public si cai de comunicatii, pe motiv ca acestuia i-a fost intentat un dosar penal pentru depasirea atributiilor de serviciu. El este suspectat ca ar fi utilizat neregulamentar 50 de mii lei din bugetul municipiului. Dorin Chirtoaca cnsidera ca dosarul intentat lui ?arna este o rafuiala pentru faptul ca acesta s-a opus concursului organizat de Oniscenko.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *