Actualitate

Colegii de birou și bunele maniere

Prin urmare, aveți grijă să fiți drăguţi, în mod egal, cu toată lumea. Un coleg tânăr, cu o funcţie mică la moment, mâine poate deveni şef. Nu puneți întrebări cu caracter personal despre alţii din birou. Nou venitul nu trebuie să facă imediat aprecieri – despre cine-i drăguţ, important, cine-i va fi prieten.

Aveți grijă să fie ordine pe biroul dumneavoastră. De altfel, colegii își vor face concluzia că sunteți o persoană dezorganizată. Cereți, întotdeauna, permisiunea înainte de a lua ceva. Fiți amabili și aveți o atitudine pozitivă. Nimeni nu este obligat să cunoască toate problemele dvs.

Fiți punctuali. Obișnuiți-vă să ajungeți mai devreme cu 10 minute înainte de ora începerii programului. O persoană care mereu întârzie transmite mesajul că nu este suficient de organizată. Totodată aveți grijă și de aspectul profesional. Adoptați o ținută curată și călcată.

Nu oferiți foarte multe amănunte despre viața privată. Este mai bine să fiți discreți în legătură cu problemele de sănătate, de familie sau de natură sentimentală. Chiar dacă sunteți în afara biroului, nu bârfiți șeful, colegii și nu criticați firma pentru care lucrați.

În concluzie, amintiți-vă că manierele sunt cheia bunelor relaţii dintre oameni ce aparţin muncii inteligente.

Programul de dezvoltare a personalității la Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” (ore individuale și în grup, pentru copiii de la 5 ani și adulți): bune maniere, ore de dicţie, artă decorativă, limba engleză, ședințe individuale la psiholog, pregătirea copiilor pentru școală.

Dorina Arsene,
lector de bune maniere
Tel. 068.210.006
e-mail: sme.abeze@gmail.com
web: abeze.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *