Eveniment

Coloana de știri. Polonia susține integrarea RM în UE

Acesta s-a angajat să sprijine țara noastră în drumul pe care-l parcurge spre integrarea europeană și pledează pentru oferirea, cât mai curând posibil, a regimului liberalizat de vize cu UE pentru moldoveni. În cadrul unei conferințe de presă, Komorowski a declarat că a rămas plăcut surprins să afle că Polonia importă cel mai mult vin moldovenesc dintre toate statele membre ale UE. De asemenea, acesta a menționat că investițiile poloneze în industria de producere a zahărului în Moldova nu sunt doar o susţinere pentru economia ţării, dar şi un bun domeniu pentru valorificarea capitalului Poloniei.

Preşedintele Poloniei, Bronisław Komorowski, și președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, au participat la semnarea Programului executiv între guvernele R. Moldova şi al R. Polone în domeniul culturii, educaţiei şi ştiinţei pentru anii 2012-2014 şi a Protocolului celei de-a treia şedinţe a Comisiei mixte moldo-poloneze în cooperare economică.

Fără „Moldova 1” pe malul stâng al Nistrului

La 1 decembrie, regimul separatist de la Tiraspol a sistat difuzarea postului public de televiziune „Moldova 1”. Potrivit unei agenții de știri de la Tiraspol, decizia autorităților nerecunoscute din „RMN” vine ca replică la refuzul Chișinăului de a transmite programele postului public din autoproclamata republică.

Peste 2000 de parfumuri contrafăcute au fost distruse

În urma unui control efectuat de către colaboratorii Biroului vamal Cahul, au fost depistate peste două mii de parfumuri contrafăcute. În urma expertizei, s-a constatat că acestea au fost fabricate fără consimțământul titularului de drepturi. Persoanele implicate în importul de mărfuri contrafăcute au fost sancționate, iar marfa – distrusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *