Ultima oră

Comerţul cu România se apropie de un nou record

Potrivit Biroului Național de Statistică, în primele 9 luni, volumul schimburilor comerciale cu România depăşeşte 920 de milioane de dolari, în creştere cu peste 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Exporturile în România au crescut cu 4%, iar importurile cu aproape 20%.
Exporturile în Rusia în perioada de referinţă constituie 345 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă doar 70% din volumul exportruilor din aceeaşi perioadă a anului trecut. Şi importurile din Rusia au scăzut cu peste 10%.

În schimb au crescut exporturile într-un şir de stat europene: Germania cu 60%. Eleveţia – peste 50%, Italia – peste 50%, dar şi în Belarus – cu 55%.

BNS precizează că exporturile în statele membre ale UE au crescut cu 15%, în timp ce în ţările CSI au scăzut cu 17%. Piaţa europeană consumă 52% din produsele moldoveneşti, iar CSI – 33%.

În 9 luni ale anului 2014, atât exporturile, cât şi importurile au înregistrat scăderi nesemneificative faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Exporturile au scăzut cu 0,2%, iar importurile cu 2,6%.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *