Cultură

Concursul-recital „Valeriu Cupcea”, în premieră

E cazul să amintim că, anterior, a existat un asemenea concurs, însă numai pentru liceeni și studenți de la instituțiile de învățământ teatrale.

Solicitată de TIMPUL, directoarea Casei Actorului, Felicia Scutelnic, ne-a spus că actualul președinte al Uniunii Teatrale din Moldova, Alexandru Grecu, artist al poporului, a hotărât să-i dea concursului o valoare mai deosebită, anunțându-l pentru actorii profesioniști. A făcut-o și din motivul că Valeriu Cupcea a fost o figură importantă, de mare valoare teatrală, de aceea merită ca acest concurs să aibă viață de lungă durată și de amploare în continuare.

Concursul-recital propriu-zis s-a desfășurat luni, 17 decembrie, și a fost dedicat Zilei Naționale a Actorului, marcată anual pe 27 decembrie.
Gala Laureaților a fost deschisă de către președintele UNITEM, Alexandru Grecu. El i-a felicitat pe oamenii de teatru cu ocazia Zilei actorului. Cu un cuvânt de felicitare pentru ei a fost prezent și ministrul Culturii, Boris Foșca.

Apoi, a fost invitat în scenă președintele juriului, regizorul Sandu Vasilache, artist al poporului, care a înmânat premiile laureaților concursului.
Marele Premiu i-a revenit Anișoarei Bunescu, actriță la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Tot ei i-a fost înmânată medalia „Valeriu Cupcea”. Premiul I a fost câștigat de către Ana Tkacenko, actriță la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, iar premiul II i-a revenit Alinei Țurcanu, profesoară la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. De premiul III s-au învrednicit Ion Coșeru, actor la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, și Maia Tănase, actriță la Teatrul de revistă „Ginta Latină”.

Din juriu au mai făcut parte prof. univ. Vera Grigoriev-Mereuță, artistă emerită, și jurnalista Angela Aramă.

Gala Laureaților s-a încheiat cu un concert festiv, precum și cu felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *