Ultima oră

Conducerea „Transnistriei” va lua în curând decizii în apărarea intereselor „republicii” / Ministerul „apărării” din Tiraspol a declarat alertă roșie

„Conducerea Transnistriei va lua în curând decizii în apărarea intereselor republicii”, anunță agenția rusă de știri RIA Novosti citând reprezentanți ai comisiei mixte de control pentru gestionarea operațiunii de menținere a păcii.

Ministerul „apărării” al Transnistriei a declarat „Alerta roșie” pentru a pregăti regiunea pentru acțiuni ostile ulterioare, aceasta vine după afirmațiile presei de stat ruse că o bază aeriană militară și o emițător radio au fost ambele „atacate” în regiune în această dimineață devreme.

Kremlinul, prin gura șefului separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, amenință Ucraina „ținând cont de ceea ce se întâmplă în Transnistria”.

Se relatează că Pușilin a spus că „după ce a ajuns la granițele regiunii Donețk” este necesar să se înceapă „următoarea etapă a operațiunii, ținând cont de ceea ce se întâmplă în Transnistria și bombardarea regiunilor Federației Ruse la granița cu Ucraina.”

La sfârșitul lunii ianuarie 2022, separatiștii transnistreni au efectuat exerciții pe malul stâng al Nistrului cu participarea personalului militar rus.

Pe fondul agravării situației din Ucraina, din 18 februarie până în 19 februarie, acolo s-au desfășurat și „exerciții” de verificare a pregătirii de luptă a unităților motorizate. Tragerea a fost efectuată cu muniție reală de la vehicule blindate de transport de trupe, separatiștii au repetat distrugerea vehiculelor blindate și a infanteriei inamice.

La începutul lunii martie, autoritățile autoproclamatei Transnistrie au cerut Moldovei să-și recunoască independența și să semneze un acord interstatal pe fondul în care conducerea Republicii Moldova a depus o cerere de aderare la Uniunea Europeană.

Pe 22 aprilie, Rusia și-a anunțat intenția de a stabili controlul deplin asupra Donbassului și a sudului Ucrainei pentru a oferi un coridor de uscat Crimeei anexate și pentru a obține acces în Transnistria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

  1. Desigur, acum trebuie sa vina armata rosie – pardon: rusa, sa apere pe bietii concetateni transnistrieni, agresati de vestul salbatec. Cica pe langa chestiile alea zburate in aer s-ar fi gasit o guma de mestecat americana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *