Război

Conor Kennedy, nepotul lui Robert F. Kennedy Jr., a luptat în secret în Ucraina

Conor Kennedy, nepotul lui Robert F. Kennedy Jr., a fost atât de mișcat de ceea ce a văzut că se întâmplă în Ucraina, încât s-a înrolat în secret pentru a lupta în numele țării în războiul pe care aceasta îl poartă împotriva Rusiei.

Acum, că s-a întors în siguranță acasă, Kennedy a împărtășit cu cei care îl urmăresc pe Instagram câteva idei din acea experiență chinuitoare. “Știu că această poveste va ieși la iveală, așa că vreau să-mi spun mai întâi părerea pentru a face ce e mai bun din ea și pentru a-i încuraja pe alții să acționeze”, a început el. “La fel ca mulți oameni, am fost profund mișcat de ceea ce am văzut că se întâmplă în Ucraina în ultimul an. Am vrut să ajut. Când am auzit despre Legiunea Internațională a Ucrainei, am știut că voi merge și m-am dus la ambasadă pentru a mă înrola a doua zi.”

În continuare, urmașul politic a dezvăluit că a păstrat un profil foarte scăzut în timp ce a luptat în străinătate, explicând: “Am spus unei singure persoane de aici unde mă aflu și am spus unei singure persoane de acolo numele meu real. Nu am vrut ca familia sau prietenii mei să se îngrijoreze și nu am vrut să fiu tratat diferit acolo. La plecare, nu aveam nicio experiență militară anterioară și nu eram un bun țintaș, dar puteam să car lucruri grele și am învățat repede. De asemenea, eram dispus să mor acolo. Așa că în curând au fost de acord să mă trimită pe frontul de nord-est.” El a continuat: “Timpul petrecut în Ucraina nu a fost lung, dar am văzut multe și am simțit multe. Mi-a plăcut să fiu soldat, mai mult decât mă așteptam. Este înfricoșător. Dar viața este simplă, iar recompensele pentru a găsi curaj și a face binele sunt substanțiale. Prietenii mei de acolo știu de ce a trebuit să mă întorc acasă. Le voi fi mereu dator pentru exemplul lor. Știu că sunt norocoasă că am reușit să mă întorc, dar mi-aș asuma din nou și toate riscurile pe care ni le-am asumat.”

Kennedy, care s-a întâlnit pentru scurt timp cu Taylor Swift în 2012 și care, de asemenea, a ajuns recent pe prima pagină a ziarelor pentru opoziția sa deschisă față de vaccinul COVID-19, a adăugat: “Acest război, ca toate celelalte, este oribil. Oamenii pe care i-am întâlnit au fost cei mai curajoși pe care i-am cunoscut vreodată. Colegii mei legionari – care proveneau din țări, medii, ideologii diferite – sunt adevărați luptători pentru libertate. La fel ca și cetățenii pe care i-am cunoscut, dintre care mulți au pierdut totul în lunga lor luptă împotriva oligarhiei și pentru un sistem democratic. Ei știu că acesta nu este un război între egali, ci o revoluție.” Kennedy a concluzionat îndemnându-și adepții să îi urmeze exemplul și să facă tot ce pot pentru a sprijini Ucraina chiar acum. “Acest război va modela soarta democrației în acest secol”, a spus el. “Mai sunt multe de spus despre politica sa și despre rolul guvernelor occidentale acolo. Deocamdată, vă voi îndemna doar să ajutați în calitate personală. Alăturați-vă legiunii, ajutați la graniță sau trimiteți provizii medicale. În fiecare zi, cineva de acolo sacrifică totul pentru o pace durabilă. Nu li se poate cere să acționeze singuri.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *