Actualitate

Consilierul lui Zelenski ‘dă de toți pereții’ cu Viktor Orban: ‘Reprezintă o amenințare la adresa securității internaționale!’

Viktor Orban stârnește reacții virulente după ce a sfidat țările vecine Ungariei. El a purtat un fular cu harta Ungariei Mari, gest care a atras avertismente din România și Ucraina. Ambasadorul Ungariei a fost convocat să ofere explicații de Kiev. Acum a vent cu o replică acidă inclusiv consilierul şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak. Cu toate că nu-i precizează numele, Podoliak vorbește despre „micii lideri care încep să viseze la Marile Imperii”.

„Războaiele sângeroase încep cu același scenariu: micii lideri încep să viseze la Marile Imperii. Oricine dorește să aibă puncte politice în secolul 21, parazitând traume istorice, reprezintă o amenințare la adresa securității internaționale. Lecțiile neînvățate din istorie se repetă. Chiar și în maghiară”, a spus Podoliak, pe canalul său de Twitter.

Viktor Orban a avut, marți, o primă reacție sfidătoare la adresa celor care îl critică pentru gestul său: „fotbalul nu este politică”, a punctat liderul de la Budapesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *