Social

Consiliul Sindicatelor: „Avem nevoie de stabilitate politică pentru ca problemele reale ale cetățenilor să poată fi soluționate”

Întruniți într-o ședință, sindicaliștii moldoveni au făcut un apel către toate forţele politice, organele de control de stat şi ale justiţiei să-şi asume responsabilitatea şi să acţioneze urgent pentru mobilizarea eforturilor comune în vederea învestirii unui Guvern, capabil să asigure dezvoltarea pro-europeană a ţării, să apere interesele naţionale în vederea asigurării unui nivel de trai decent cetăţenilor Moldovei.

Totodată, membrii Consiliului General al CNSM cer depolitizarea structurilor statale, implementarea reformelor în sfera social-economică şi reluarea relaţiilor constructive cu partenerii de dezvoltare, dar și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate direct sau indirect în fraudele comise în sistemul bancar, în acte de corupţie şi alte fărădelegi, indiferent de funcţia pe care o deţin.

Sindicaliștii constată că instabilitatea politică cronică din ultimii ani a condus la înrăutăţirea, pe zi ce trece, a situaţiei social-economice din ţară. Negocierile în vederea formării unui nou guvern au ajuns în impas. Nu se fac eforturi reale de a se găsi un numitor comun, o soluţie, în numele stabilităţii politice. Vectorul pro-european al Republicii Moldova a fost compromis.
”CNSM a încercat, în repetate rânduri, să influenţeze actuala guvernare prin dialog la diferite niveluri, declaraţii, apeluri, revendicări, pentru a găsi soluţii la problemele extrem de grave cu care se confruntă economia şi cetăţenii ţării, mai cu seamă salariaţii cu venituri mici şi pensionarii. Însă, guvernanţii s-au dovedit a fi incapabili să se mobilizeze pentru a face faţă celei mai mari provocări la zi – asigurarea securităţii economice a Republicii Moldova”, se arată în Declarația Consiliului General al CNSM, adoptată ieri.

”În aceste condiţii, ţara are nevoie, poate mai mult ca oricând, de stabilitate politică, pentru ca problemele reale, cele de ordin economic şi social, care afectează nivelul de trai al cetăţenilor, să poată fi abordate cu prioritate de către factorii decizionali ai statului”, se mai precizează în document.

Sindicaliștii declară cu fermitate că vor organiza acţiuni de protest ale salariaţilor pe întreg teritoriul ţării, în cazul în care forţele politice nu vor asigura stabilitatea social-economică din ţară, nu vor întreprinde măsuri pentru depăşirea actualei crize şi ridicarea nivelului de trai al populaţiei.

TIMPUL.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *