Actualitate

Construcția celor două noi poduri peste Dunăre va începe până în 2017

Angelkova a explicat vineri că termenele limită au fost incluse în memorandumul româno-bulgar privind construcția a două noi poduri peste Dunăre. În cazul adoptării deciziei de a se construi doar un pod rutier, aceasta va fi implementată în 2019, a afirmat ministrul bulgar al Transporturilor.

Autoritățile de la Sofia lucrează la formularele pentru finanțarea construcției, conform programului de cooperare transfrontalieră dintre Bulgaria și România pentru perioada 2014-2020.

Demersurile pentru începerea lucrărilor la cele două noi poduri peste Dunăre vor fi finalizate în următorii doi ani și sunt examinate oportunitățile de creare a unor parteneriate public-privat.

În prezent, există două poduri peste Dunăre care leagă Bulgaria de România. Podul Ruse — Giurgiu, lansat în 1954, și podul Vidin — Calafat, inaugurat în 2013.

Podul de la Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ 2 kilometri, 4 benzi rutiere (două pe fiecare sens), o linie simplă de cale ferată, două trotuare și o pistă pentru bicicliști. De la darea sa în folosință, podul a fost traversat de 650.000 de vehicule.

Valoarea investiției pentru podul mixt Calafat-Vidin, în cazul României, a fost de 27.538.471,88 euro, sursa de finanțare fiind asigurată de Comisia Europeană, cu fonduri nerambursabile (75%) și de Guvernul României, cu fonduri de la bugetul de stat (25%).

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *