Actualitate

Copaci doborâți și case fără acoperișuri sunt rezultatele vântului puternic de noaptea trecută

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat că în alte raioane incidente de acest fel nu au fost semnalate.

La Orhei, vântul puternic a smuls foi de ardezie şi cherestea de pe mai multe blocuri locative, dar şi de pe acoperişul tipografiei locale, din strada Vasile Lupu. De asemenea, au fost deteriorate acoperişurile a două instituţii de învăţământ – Liceul Teoretic „Alecu Russo” şi Şcoala de Arte din oraş.

Pe strada Mihai Eminescu din oraş un copac a căzut peste un automobil de model Toyota, deteriorându-l parţial. Nicio persoană nu a avut de suferit. Sâmbătă, 18 aprilie, a fost convocată Comisia locală pentru situaţii excepţionale, unde s-au discutat acţiunile ce urmează a fi întreprinse, referitor la înlăturarea consecinţelor vântului şi estimarea pagubelor.

Timp de câteva ore, în teren au acţionat angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Serviciului comunal-locativ, Reţelelor electrice, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *