Ultima oră

Corman: Apropierea de UE nu trebuie să împiedice cooperarea cu Estul

Igor Corman a menționat că integrarea europeană a Republicii Moldova și dezvoltarea relațiilor de cooperare cu partenerii tradiționali din Est trebuie să reprezinte două procese complementare.

„Integrarea europeană nu este atât o alegere geopolitică, cât un model de dezvoltare și modernizare a țării. Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, respectiv semnarea Acordului de Asociere cu UE, nu trebuie să împiedice cooperarea cu partenerii tradiționali din Est. Confruntarea trebuie evitată”, a explicat Corman.

Potrivit speakerului, această poziție este sprijinită de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, care consideră că pentru modernizarea țării ar trebui să continuăm apropierea de UE și cooperarea cu partenerii tradiționali din Est.

Menţionăm că şeful Legislativului, Igor Corman, însoţit de o delegaţie din care fac parte deputaţii Chiril Lucinschi, Violeta Ivanov, Iurie Bolboceanu şi Inna Șupac participă, în perioada 28-29 noiembrie la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI și la cea de-a 39-a ședință plenară a AIP CSI, care se desfășoară la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Sursa: Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *