Politică

Corman i-a repetat la Sankt Petersburg lui Narîșkin că R. Moldova continuă calea europeană

Declarația a fost la Sankt Petersburg, în cadrul întrevederilor cu Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narîșkin și Președintele Consiliului Adunării Federale a Federației Ruse, Președinte al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, Valentina Matvienko, anunţă un comunicat de presă al Legislativului.

În cadrul întrevederilor cu cei doi oficiali ruși au fost abordate mai multe subiecte care vizează situația din regiune și prioritățile agendei bilaterale.

Cât privește agenda bilaterală, Președintele Parlamentului a accentuat importanța examinării subiectelor de ordin economic și comercial pe platforma Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între Republica Moldova și Federația Rusă și a subliniat necesitatea soluționării problemei exportului vinurilor moldovenești pe piața rusă.

De asemenea, șeful Legislativului a exprimat deschiderea părții moldovenești pentru organizarea consultărilor pe marginea textului Acordului de Liber Schimb și Comerț Aprofundat între Republica Moldova și Uniunea Europeană, care va fi semnat în viitorul apropiat.

Menționăm că, președintele Parlamentului, însoţit de o delegaţie din care fac parte deputaţii Chiril Lucinschi, Violeta Ivanov şi Petru Vlah participă, în perioada 17-18 aprilie curent, la lucrările Adunării Interparlamentare a CSI, care se desfășoară la Sankt Petersburg.

sursa: infomoldova.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *