Politică

Corman promite oficialilor nemți: Curând vom dezbate conceptul de reformă a Procuraturii Generale

Corman, care efectuează o vizită oficială în Germania, s-a referit, în cadrul întrevederii, la progresele înregistrate de Republica Moldova în implementarea agendei interne de reforme, precum și la prioritățile țării noastre în cooperarea cu UE.

Oficialul moldovean a menționat că autoritățile de la Chișinău sunt angajate plenar în modernizarea Republicii Moldova și se concentrează pe aprofundarea reformelor în domeniul justiției, inclusiv reformarea sistemului judecătoresc, Procuraturii Generale și combaterea corupției.

Cei doi politicieni au făcut un schimb de opinii referitor la progresele înregistrate de Republica Moldova în implementarea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Potrivit Speakerului, țara noastră a îndeplinit în mare parte obiectivele care ar permite Comisiei Europene să constate în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius încheierea celei de-a doua faze a Dialogului pe vize şi, respectiv, să recomande statelor membre UE adoptarea unei decizii pozitive în acest sens.

În context, Corman s-a referit la realizarea condiționalităților cuprinse în cele patru blocuri tematice ale Dialogului RM – UE privind liberalizarea regimului de vize și a menționat că autoritățile de la Chișinău se vor concentra cu mai mult efort pe agenda internă de reforme pentru a aduce rezultate concrete cetățenilor și a face ireversibil cursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *