Actualitate

Cornel Gurin, noul procuror general al RM

Pentru candidatura acestuia şi-au dat votul de încredere a 51 deputaţi.

Corneliu Gurin a fost înaintat la această funcție de către președintele Parlamentului, Marian Lupu. Normele legale prevăd că numirea Procurorului General se face la propunerea președintelui Parlamentului.

Corneliu Gurin a fost preşedintele Comisiei speciale pentru selectarea candidatului la funcţia de Procuror General, care l-a selectat în această funcție pe ex-ministrul justiției, Vitalie Pârlog.

Funcția de Procuror General a devenit vacantă după ce Valeriu Zubco a fost demis de către Parlament. Corneliu Gurin a activat în calitate de jurist și a deţinut funcţia de consultant principal în Direcţia Juridică a Aparatului Parlamentului, în perioada 1995-2001. Între anii 2001-2005, Corneliu Gurin a fost director general al Aparatului Parlamentului R. Moldova, consilier al preşedintelui Parlamentului în probleme juridice şi relaţii cu organele de drept.

În perioada 2005-2012, a fost jurist/coordonator de programe la Asociaţia Obştească ADEPT, dar şi în alte proiecte internaţionale. În noiembrie 2011, Corneliu Gurin a aderat la Partidul Acţiunea Democratică, condus de Mihai Godea. El a părăsit recent formaţiunea, înainte de a fi desemnat preşedintele Comisiei speciale pentru selectarea candidatului la funcţia de procuror general.

Timpul.md via trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *