Internațional

Cotitură în relațiile Germaniei cu Rusia: Numeroși diplomați ruși pe punctul de a fi expulzați

Guvernul Germaniei analizează posibilitatea de a expulza numeroşi diplomaţi ruşi suspectaţi de activităţi de spionaj, în contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei în Ucraina, afirmă oficiali guvernamentali de la Berlin citaţi de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Membrii Guvernului Olaf Scholz ar putea decide expulzarea “unui număr semnificativ” de diplomaţi ruşi, a afirmat unul dintre oficiali, sub protecţia anonimatului, în timp ce altul a evocat numărul de 20 de diplomaţi.

În urmă cu câteva zile, cu ocazia unei reuniuni a Grupului naţiunilor puternic industrializate (G7), Tjorven Bellmann, director în cadrul Ministerului de Externe de la Berlin, a declarat că sunt analizate opţiuni decizionale comune cu partenerii în sensul retragerii acreditărilor unor diplomaţi ruşi suspectaţi de colaborare cu serviciile secrete de la Moscova.

Vineri seară, Ministerul german de Externe a confirmat că sunt analizate o serie de opţiuni, subliniind că “nu ar avea sens să fie anunţate acţiuni înainte de luarea unei decizii formale”.

În contextul tensiunilor dintre Occident şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina, numeroase ţări, printre care Statele Unite, Polonia, Bulgaria, Slovacia, statele baltice, Belgia şi Olanda, au expulzat diplomaţi ruşi.

Marţi, Belgia a anunţat expulzarea a 21 de diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj, iar Olanda a expulzat 17 diplomaţi ruşi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *