Ultima oră

CRD Sud a aprobat la Leova planul de elaborare a Strategiei de dezvoltare regională 2020

Membrii consiliului au abordat mai multe subiecte ce ţin de organizarea activităţilor din 2014 şi au aprobat planul de acţiuni cu privire la Strategia de dezvoltare regională 2020, relatează MOLDPRES.

Prezentă la eveniment, Consulul general al României la Cahul, Genţiana Şerbu, a subliniat necesitatea consolidării eforturilor pentru a implementa proiecte macro-regionale şi regionale, precum şi a implicării mai active în programele transfrontaliere, mai ales că Regiunea Sud este parte a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Membrii CRD Sud au aprobat unanim planul de acţiuni privind elaborarea Strategiei de Dezvoltare Regională Sud 2020, cu propunerea de a se întruni în şedinţe de lucru pentru a îmbunătăţi documentul. Totodată, s-a decis ca Agenţia de Dezvoltare Regională Sud să aibă doar funcţii de secretariat, iar CRD Sud să fie cu rol decisiv în elaborarea strategiei.

Reuniunea CRD Sud a finalizat cu o vizită la Incubatorul de afaceri din Leova. Oaspeţii au discutat cu rezidenţii întreprinderii, care s-au declarat satisfăcuţi de alegerea făcută, dar au menţionat la capitolul provocări fenomenul migrării şi lipsa specialiştilor calificaţi care le-ar acorda asistenţă. În context, Efrosinia Greţu, preşedinte al raionului Leova, dar şi al CRD Sud, a confirmat că autorităţilor locale nu le este uşor. “Dar ne bucură faptul că susţinem şi motivăm tinerii, îndeosebi pe cei care nu au plecat din oraş sau datorită acestei oportunităţi au revenit din străinătate”, a accentuat Efrosinia Greţu. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *