Politică

Credința de bază a Kremlinului că vor fi „iertați pentru tot în schimbul petrolului și a gazelor” va fi distrusă într-o săptămână

Contururile înfrângerii energetice a Kremlinului sunt deja clare.

Convingerea de bază a Kremlinului că „vor fi iertați pentru tot pentru petrol și gaze” va fi distrusă într-o săptămână. Vaca sacră a lui [președintele rus Vladimir] Putin va merge la carne tocată și nimeni nu-l va întoarce înapoi.

Iată câteva semne.

Compania poloneză Orlen cumpără deja petrol din Norvegia, nu din Rusia. Au început să cumpere înapoi în martie. Acesta este un semnal important: dacă vrei să prezici sancțiuni, uită-te pe unde curg banii marilor companii. Ei încearcă să ocolească Rusia, iar acesta este un semn pozitiv.

Conform informațiilor mele, embargoul petrolului va fi acceptat, în ciuda tuturor încercărilor Ungariei și Slovaciei de a prelungi agonia , datorită cărora ei câștigă ceva mai mult din prețurile dulciurilor. Cea mai realistă opțiune este de a impune un embargo în șase luni. Când va fi o decizie, vom vedea.

Prioritatea politicienilor europeni este acum căutarea surselor alternative de energie. Banca Europeană de Investiții anunță un fond de 1 trilion de euro până în 2030 pentru a sprijini schimbările climatice (a se citi – energie regenerabilă independentă de Rusia). Și chiar și isteria Ungariei se datorează faptului că și-au dat seama prea târziu că nu există alte opțiuni.

Și totul pentru că deja am câștigat pe frontul politic și diplomatic. UE tratează transportatorii energetici ruși ca pe o armă. Acesta este ceea ce încercăm să-i convingem pe europeni de ani de zile. Și până în acest moment în UE, rușii erau considerați furnizori de încredere. Acum acea încredere a fost spulberată.

Lena Zerkal (Facebook)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Continuă să fie “furnizori de încredere” pentru Republica Moldova, că ei “de când se știu* stau cu nasul între bucile rușilor.
    Ba, mai mult, își sponsorizează singuri separatismul transnistrean plătind pentru curentul produs acolo. RM “stat” degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *