Frumusețe

Creează-ţi propriul SPA

După o zi destul de stresantă petrecută la serviciu, apoi acasă cu cei mici, nimic nu este mai binevenit decât o relaxare. Cum zilele de iarnă sunt scurte, iar treburile nu mai contenesc, cu siguranţă nu ai timpul necesar de a fugi la un centru de recreere pentru a te delecta. În acest caz nu îţi rămâne decât să faci tot posibilul ca dorinţa să devină realitate acasă, în propria baie. 

GOMAJ PENTRU PIELE
Înainte de a intra în cadă, exfoliază-ţi pielea cu ajutorul unui burete natural sau al unei perii moi. Corpul tău are nevoie de ajutor pentru a elimina toate celulele moarte, în plus cremele hidratante pe care le vei folosi după baie vor intra mult mai uşor în piele.

INGREDIENTELE NECESARE
Când apunem SPA, ne gândim la o atmosferă specială. Pentru ca efectul să fie cel dorit ai nevoie de muzica preferată, câteva lumânări parfumate sau poate beţişoare cu diverse arome, uleiuri esenţiale pentru baie sau sare de baie cu efect relaxant. O cadă plină cu spumă este exact ceea de ce ai nevoie. Efectul de hidratare poate fi obţinut dacă foloseşti ulei de migdale sau de germeni de grâu. Pentru ca baia să fie completă, trebuie să adaugi în apă uleiuri care te vor relaxa – lavandă, iasomie sau ylang-ylang. Adaugă doar câteva picături în apa caldă. Foarte important este să le adaugi chiar înainte de a intra în apa, dacă vrei să beneficiezi din plin de proprietăţile lor.

HIDRATAREA
Chiar dacă ai folosit uleiuri hidratante, este extrem de important să îţi hidratezi pielea după baie. Dacă vrei atmosfera dintr-un SPA, trebuie să aplici produse care conţin mirodenii, uleiuri esenţiale şi extracte din plante, care te vor ajuta să te relaxezi. Caută în magazinele naturiste produse cu efect hidratant şi emolient care conţin uleiuri de jojoba, susan, shea, cocos sau de migdale.

NU UITA DE TEN
Dacă tot eşti la capitolul relaxare… şi după ce ai stat în cada plină cu apă caldă şi spumă parfumată, tenul tău este pregătit pentru exfoliere. Înainte de a te bucura de toate minunile pe care ţi le oferă uleiurile speciale, sarea de baie şi beţişoarele parfumate, îţi poţi pregăti un gomaj din zahăr brun, mălai şi miere. După exfoliere, poţi să-ţi aplici o mască hrănitoare, apoi o cremă hidratantă.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *