Criza

CRIZĂ: Produsele agricole se vor scumpi și anul viitor

„Ministerul Agriculturii nu poate interveni în formarea preţurilor. Ministerul intervine ca sectorul să fie modernizat, să fie mai competitiv”, a menționat Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

De asemenea, Gherciu susţine că, din cauza creşterii preţurilor la motorină şi fertilizanţi, produsele agricole vor continua să se scumpească și la anul.

„Preţurile la input-uri, combustibil, fertilizanţi, s-au majorat şi nu numai în Republica Moldova. Ministerul Agriculturii nu stabileşte, preţurile sunt stabilite de piaţa de desfacere, de către consumatori”, a precizat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Totodată, ministrul Agriculturii a precizat că nu poate interveni cu ajutoare pentru fermieri, deoarece nu există un consens asupra oferirii compensaţiilor pentru cei care au suferit pierderi în urma îngheţurilor din primăvară, dar şi a ploilor puternice. Anterior, opoziţia a susţinut că pagubele se ridică la 50 de milioane de lei, transmite știri.md.

„Dar pe viitor vom pune accentul pentru a asigura culturile agricole pentru diferite calamităţi şi pe viitor aceasta va fi o responsabilitate a companiilor de asigurare şi nu va necesita de fiecare dată o presiune pe seama Guvernului şi bugetului”, a spus Gherciu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *