Internațional

Crucea Roșie ATENȚIONEAZĂ! Închiderea frontierelor NU va ține sub control epidemia Ebola

Ideea de a închide frontierele a trei țări afectate în mod deosebit de epidemie, Liberia, Sierra Leone și Guineea, câștigă teren, îndeosebi în Statele Unite ale Americii (SUA), unde unii aleși se tem de o extindere la scară largă a virusului, responsabil de moartea a peste 4.500 de persoane în Africa de Vest.

În schimb, ea este contestată puternic de instituții internaționale și de organizații neguvernamentale implicate în lupta împotriva epidemiei.

Elhadj As Sy consideră că închiderea frontierelor ar fi ”irațională”. ”Ebola provoacă multă teamă și o panică extremă care uneori pot duce la comportamente și la măsuri iraționale, precum închiderea frontierelor, anularea legăturilor aeriene, izolarea țărilor etc.”, a declarat Elhadj As Sy într-o conferință la Beijing.

”Acestea nu sunt soluții. Singura soluție este de a ne uni eforturile pentru a ține sub control acest tip de virus și epidemia în zona unde ea a apărut”, a mai spus Elhadj As Sy.

Menționăm că, pasagerii care intră în Statele Unite ale Americii din țările afectate de Ebola – Liberia, Sierra Leone și Guineea, trebuie să aleagă unul din cele cinci aeroporturi unde funcționează măsuri de control sporite. Anunțul a fost făcut de către Ministerul american al securității interne, transmit Reuters și Efe.

În baza acestor restricții, care intră în vigoare de miercuri, pasagerii vor fi supuși la teste de temperatură și alte verificări pe aeroporturile JFK din New York, Newark din New Jersey, Dulles din Washington, precum și pe aeroporturile internaționale din Atlanta și Chicago. Pe aceste aeroporturi sosesc 94% dintre zborurile către SUA din statele cu focare de Ebola.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *