CSI / Rusia

Crucea Roșie: Autoritățile ucrainene au întârziat furnizarea de ajutor rus în estul Ucrainei

Convoiul a fost blocat la granița ruso-ucraineană timp de o săptămână deoarece Ucraina este îngrijorată că ar putea fi folosit să furnizeze componente militare separatiștilor proruși. Moscova a anunțat că misiunea este umanitară și este destinată civililor afectați de conflict.

CICR a trimis 35 de membri pentru a ajuta la degajarea drumului pentru aproximativ 260 de camioane rusești staționate în apropiere de Rostov.

‘O echipă CICR a vizitat miercuri Lugansk pentru a verifica drumurile și a stabili contacte pentru accesul convoiului, primind garanții de securitate pentru misiune’, a declarat purtătorul de cuvânt al CICR, Ewan Watson, la Geneva.

‘Autoritățile locale’ din Lugansk, oraș în care separatiștii dețin controlul, au făcut aranjamente preliminare pentru a primi convoiul rus, a afirmat el. CICR a cerut verificarea imediată a camioanelor pentru a înainta cât mai curând posibil, a adăugat acesta.

‘Decizii de ultim moment din partea Ucrainei au întârziat procesul’, a declarat Watson. ‘Sperăm că toate problemele pot fi rezolvate în scurt timp’, a spus el. Lugansk este izolat de câteva săptămâni, alimentarea cu apă și energie fiind întreruptă, fiind afectate și liniile telefonice mobile și fixe.

sursa. agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *