Actualitate

CSM urmează să desemneze un membru în Comisia de evaluare a performanțelor lui Stoianoglo în funcția de procuror general

Al patrulea subiect de pe ordinea de zi a ședinței CSM de marți, 16 noiembrie, este demersul Consiliului Superior al Procurorilor (CSM) referitor la desemnarea unui membru CSM în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. De asemenea, mâine, CSM va examina cererile unor judecători privind remiterea materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor în vederea realizării procedurii de evaluare pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, transmite cotidianul.md.

Stoianoglo va fi evaluat de o comisie specială.

La propunerea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, Regulamentul de evaluare a performanțelor procurorului general va fi publicat pe site-ul CSP.

Precizăm că, în data de 4 noiembrie, președinta statului, Maia Sandu a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor inițierea procedurii de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.

Șefa statului a explicat că suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcţie în legătură cu dosarul penal intentat este un proces, iar evaluarea activităţii sale în calitate de procuror general este un cu totul alt proces.

„Cu ce se va încheia procesul la Procuratură nu putem şti. Nu cunosc alte detalii decât au fost prezentate publicului larg de către procurorul care se ocupă de caz”, a adăugat Maia Sandu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.