Actualitate

CTP: Pot să îl opereze pe Putin şi de metastaze din cap până în picioare, va rămâne viu şi susţinut de 80% din poporul rus

Comentând informaţiile potrivit cărora Putin va fi supus unei operaţii de cancer, Cristian Tudor Popoescu e convins că liderul de la Kremlin va trăi şi se va bucura de susţinerea poporului rus.

„Poate să îl opereze şi de metastaze din cap până în picioare, Putin va rămâne viu şi susţinut de 80% din poporul rus, care crede că ceilalţi trebuie sterilizaţi si reeducaţi. Atitudinea lor e de separare de Occident, de Europa, în primul rând. Nu văd decât o Rusie izolată în viitor. Singura modalitate de a te proteja de acest stat fascist este izolarea pe toate planurile”, a declarat gazetarul, adăugând că ar merge până la interzicerea prezenţei cetăţenilor ruşi în toate statele.


„Ce va fi la 9 mai? Orice. Pot să pună ruşii nu nişte prizonieri ucraineni să defileze în Mariupol, pot să pună morţi galvanizaţi, să pună curent electric în ei sau să-i pună stive şi să arate realizările lor în Ucraina fără niciun fel de problemă legată de percepţia în Rusia.

Există ideea că au pierdut ruşii 20.000 de oameni, mai mult decât în Afganistan. Nu. Pot să moară 20 de milioane de oameni, câţi a trimis Stalin la moarte în Al Doilea Război Mondial şi ruşii vor continua să îl susţină pe Putin”, crede CTP.

CTP crede că preşedintele rus nu îşi va pierde susţinerea pentru că această propagandă, absurdă pentru oameni normali, de bun simţ, este eficientă pentru ruşi.

„Un regizor rus important de film, Karen Şahnazarov, ne spune că oponenţii literei Z trebuie să înţeleagă că dacă aşteaptă milă nu va fi pentru ei, ceea ce înseamnă lagăre de concentrare, reeducare şi sau sterilizare.

Ruşii fură grâne, fură material radioactiv, capace de WC, roţi de schimb, oameni pe care îi deportează în Rusia. Propaganda nu le spune ruşilor «o să furăm grâu de la Ucraina şi o să ne fie mai bine». Nu apelează la astfel de resorturi materiale, ci la ceva extrem de greu de contracarat: un miez metafizic –  marele popor rus e aruncat în timp în secvenţa celui de-al Doilea Război Mondial. Nu vor avea efect nici suferinţele, că vin sancţiunile. Au o rezistenţă uriaşă. Sunt capabili să suporte foarte mult şi să creadă orice le spune Putin, pentru că i-a aruncat cu 70 de ani înapoi. Şi un astfel de miez metafizic e foarte important în propagandă”, crede CTP.

CTP: Pot să îl opereze pe Putin şi de metastaze din cap până în picioare, va rămâne viu şi susţinut de 80% din poporul rus

Cristian Tudor Popescu a comentat şi reacţia premierului israelian la comentariile ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, care a spus că Adolf Hitler avea origini evreieşti. Naftali Bennett a declarat joi că preşedintele rus Vladimir Putin şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile lui Lavrov.

Cel mai dezamăgitor mi se pare răspunsul premierului israelian care declară că Putin şi-a cerut scuze pentru ce a spus Lavrov. Rezultă că evreii au fost omorâţi de evrei în Holocaust şi că ucrainenii sunt omorâţi de ucraineni, nu de ruşi. Asta vrea să spună Lavrov. Kremlinul a dat un comunicat unde nu a pomenit de nicio scuză legat de ce a spus Lavrov. Cum să te mulţumeşti cu aşa ceva? Ce a spus el e o insultă înspăimântătoare la adresa poporului evreu din întreaga lume şi la adresa tuturor oamenilor de bun simţ din întreaga lume, indiferent dacă sunt sau nu evrei. Mi s-a suit la cap când am văzut ce declară domnul «Javrov»”, a spus CTP la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu a vorbit recent şi despre variantele în care ar putea reacționa România în cazul în care armata rusă ar intra în Republica Moldova. „Există opțiunea 1940, nu facem nimic, și există opțiunea să sărim în ajutorul Moldovei”, spune gazetarul. „Asta n-ar însemna că ar avea vreo șansă să reziste Moldova, chiar cu ajutorul României, și ar fi un motiv pentru Rusia să atace România”, a adăugat CTP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *