Actualitate

Cu ajutorul unei aplicații mobile, persoanele aflate în autoizolare ar putea fi monitorizate mai strict

În cadrul şedinţei a fost discutată şi analizată situaţia epidemiologică şi procesul de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel naţional, cât şi la nivel de instituţii publice, relatează Infotag.

"Odată cu apariţia noilor variante de COVID-19, creşte şi numărul cazurilor noi de infectare, formelor grave dar şi deceselor. Este extrem de important să ne mobilizăm eforturile şi să intensificăm măsurile de control a răspândirii virusului, dar şi de vaccinare, în primul rând a angajaţilor din sistemul de educaţie, care odată cu revenirea la şcoală vor pune în pericol viaţa şi sănătatea copiilor", a declarat ministrul, Ala Nemerenco.                                                                                 
De asemenea, în contextul creşterii numărului de persoane care în această perioadă revin în Republica Moldova, cu circa 42 mii traversări zilnice, de asemenea a fost abordată și problema fluidizării traficului de persoane în cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău, pe sensul de intrare, prin crearea coridoarelor conform codurilor de alertă din ţările de unde revin cetăţenii Republicii Moldova şi revizuirea formatului Fişei epidemiologice, dar şi asigurarea accesibilităţii acesteia în format electronic.
Grupul de lucru urmează să se întrunească săptămânal, pentru a stabili acţiunile care necesită a fi întreprinse pentru gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *