Actualitate

Cuibul de farisei

Ce vrea Igor Dodon prin mulțimea de aberații pe care le toarnă cetățenilor? Dacă adevărații patrioți au votat Independența R. Moldova și „despărțirea” de Imperiul răului, ăsta ne trage cu forța într-un alt imperiu – Uniunea Vamală, o structură inventată de ruși, pentru ca să uităm de Europa, de liberalizarea vizelor, de studii în România și alte țări ale UE. Mai clar vorbind, Dodon vrea să fim morți și să-l votăm! Se pare că acest om care conduce PSRM de facto, dar se consideră și președinte de țară de jure, minte non-stop: la micul dejun, la prânz, la cină, dar și înainte de „noapte bună”.

De exemplu, spune că va majora pensiile și salariile bugetarilor, deși nu are nicio putere. Mai ales că cetățenii care muncesc și plătesc fondul social, taxe și impozite, sunt tot mai puțini, deoarece moldovenii pleacă din țară. Deci, bani nu-s, nici putință nu-i, iar Dodon minte.
Mai spune că va repara grădinițe și școli, dar nu se știe de unde va lua copii pentru acestea, căci noua noastră generație se naște în alte țări și se educă în alte instituții de învățământ. Cu toate acestea, Dodon nici nu pomenește despre zecile de grădinițe și școli reparate de Statul Român. Dacă ar face-o, ar trebui să recunoască adevărul, ceea ce nu-i stă în caracter „prîșîdintelui”.
Tot el spune că va organiza Anul Ștefan cel Mare, ca o replică la Anul Centenar. Dar de ce nu-și roagă prietenii săi, rușii, să elibereze cu această ocazie R. Moldova, retrăgându-și armata din Cetatea Tighina – Cetatea lui Ștefan cel Mare și Sfânt? Ar fi cel mai veridic act de patriotism moldovenesc, statalist și socialist.

Relația cu Rusia ne va aduce multă bucurie și împlinire, mai promite Dodon. Cum va fi asta numai stataliștii știu, în rest toată lumea cunoaște că Moscova ne-a cotropit pământurile și doar ne folosește după bunul său plac…

Nu în ultimul rând, Dodon spune că Rusia ne dă multe locuri de lucru, cu salarii serioase. Dar și asta e o farsă! Rușii au nevoie mai întâi de toate de brațe de muncă ieftine. În rest, dacă ar vrea să bea vin de-al nostru şi să se îndulcească cu fructe de-ale noastre, le-ar cumpăra. De cealaltă parte, și noi am cumpăra de la ei ceea ce avem nevoie: carburanți, petrol etc. Și atât! În rest, rușii de aici să învețe româna și să uite de imperiu, iar rușii din țara lor să ne respecte. Însă anume acest aspect nu contează în cuibul de farisei de pe str. Columna. Îndrumați de „preafericitul” Dodon, aceștia vor să ne transforme în colonie rusească, pentru a ne folosi la negru forța de muncă și a ne arunca la gunoi fructele, iar noi, supuși, să cumpărăm de la ei în continuare gaze naturale la prețuri exorbitante.

Prin urmare, „prîșîdintele” Dodon este un fariseu și conduce o clică de farisei, care sunt mai periculoși decât iuda-roșca, cel puţin, pentru că cel din urmă este deja un trecut nebulos, iar ăştia de azi „taie rău în carne vie”, îndrumându-ne pe calea socialismului înfloritor. Oricum, cei doi, ca și cebanii, popovicii, bolii sau bătrâncii, vor să ne vândă în robie, să ne facă frați cu dușmanii, să ne impună să ne urâm frații de sânge și de neam şi să grăim doar rusește, ceea ce, după ei, ar fi un fel de comunicare înțeleasă de toți.

Fariseii își doresc să-i aplaudăm pentru minciunile lor, să le spunem că avem o viaţă fericită de când ne conduce Dodon și să visăm la un viitor socialist.

O noutate proaspătă: Dodon a zburat pe deasupra munților Altai, cu elicopterul, și și-a admirat patria iubită: Siberia. Acolo ar fi cel mai potrivit să-și facă sălaș el și toți fariseii, iar apoi să ne lase în pace cu limba noastră cea română, cu geografia şi istoria noastră. Cale bătută!
Alexandra Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *