Actualitate

Cum a reuşit un milionar britanic să-şi piardă toată averea în România

Acum 5 ani, el a fost ademenit de un om de afaceri român să-şi investească averea în proprietăţi imobiliare lângă Bucureşti. Românul l-a lăsat însă şi fără bani şi fără cartierul de lux pe care îi promisese că-l va construi. Britanicul a ajuns acum să aibă datorii de 6 milioane de euro.

"Mi-am pus toată încrederea în investiţie. Aşa cum mi-a spus şi băiatul din România: "Charles, singurul lucru care poate merge prost este dacă un meteorit loveşte pâmântul" a declarat Charles Cole.

Meteoritul nu a lovit, dar viaţa lui Charles Cole şi a familiei sale e distrusă. Acum câţiva ani, britanicul ducea o viaţă dulce în conacul luxos, de pe un domeniu de 85 de hectare din Devon, alturi de soţie şi cei 4 copii. Cu câteva milioane de euro în conturile bancare, Charles se mai lăuda cu alte 84 de proprietăţi imobiliare deţinute de firmele sale.

În 2007 însă Charles Cole a auzit de România şi de explozia pieţei imobiliare de aici. L-a convins un român că va face rapid averi de zeci de milioane de euro dacă va investi în construcţii. Iar britanicul a căzut în plasă. A cumpărat un teren uriaş, la doi paşi de Bucureşti.

Fără să ia în seamă avertismentele celor din jur, Charles a garantat investiţia cu toată averea sa şi un împrumut de 3,6 milioane de euro. Era hipnotizat de promisiunile românului şi ale partenerilor de afaceri ai acestuia. I-au spus că, în 2 ani, îi vor construi un cartier de lux. Prietenii români nu şi-au respectat însă promisiunea. N-au pus nici măcar o cărămidă la aşa-zisul cartier de lux.

Charles spune că a realizat prea târziu că a avut de-a face cu nişte şarlatani. Înşelat, bărbatul a rămas doar cu datoriile uriaşe, iar băncile i-au luat tot ce avea în România. Mai grav este că executorii îi bat la uşă şi-n Marea Britanie, ca să-i ia conacul şi toate proprietăţile. Din om bogat, acum riscă să ajungă în stradă. 

Sursa Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *