Sănătate

Cum alegem corect bananele din supermarket și piață. Detaliile la care să fim atenți

Fructele acestea conţin zaharuri, acidul folic şi vitaminele C, A, E, B6, dar şi minerale precum potasiul, sodiul, fierul, calciul, magneziul, fosforul, zincul, cromul, plus fibre şi proteine. Sunt excelente pentru sănătate şi oferă energie.

De ce să alegi bananele verzi
Bananele verzi conţin amidon care te ajută la reglarea nivelului de glicemie, la menţinerea greutăţii corpului şi reducerea nivelului colesterolului din sânge. De asemenea, această substanţă are rolul de a păstra sănătatea colonului. Starea digestivă este îmbunătăţită şi, mai mult decât atât, consumul frecvent de banane verzi ajută la secreţia de insulină.

Cercetătorii au precizat că bananele verzi dau un rezultat mai bun în creşterea metabolismului şi în arderea grăsimilor, pe când bananele coapte conţin o cantitate mai mare de zahăr. Aceştia au mai descoperit că bananele verzi conţin un amidon rezistent, care are proprietăţi anticancerigene şi antiinflamatoare, ajutând la prevenirea cancerului.Ce beneficii au bananele coapte

Bananele îngălbenite sau care sunt închise la culoare sunt mai coapte. Aceste fructe coapte au un rol digerabil datorită faptului că amidonul din ea se transformă în zahăr şi este uşor de asimilat pentru organism. Dacă banana este coaptă bine, trebuie consumată repede pentru că altfel se strică. Specialiştii au descoperit că bananele foarte coapte conţin o substanţă, numită TNF, care are o acţiune foarte activă asupra tumorilor, le atacă şi le ucide.

Aceste fructe reduc riscul anemiei şi sunt foarte bogate în potasiu. De asemenea, au un conţinut scăzut de sare. Bananele reduc riscul de creştere a presiunii arteriale şi infarct. Fructele sunt recomandate în diete,deoarece reduc tranzitul intestinal. Sunt ideale şi pentru cei care suferă de ulcer, pentru că pot fi mâncare crude fără să apară complicaţii care să le dăuneze bolii de care suferă.

Bananele verzi, cu pete sau maronii sunt surse excelente de carbohidraţi. Este recomandat să păstrăm bananele la frigider, pentru a le opri din coacere. Dacă bananele se coc prea repede, nu vă temeţi. Le puteţi refolosi, tocându-le pentru a le pune într-o salată de fructe delicioasă. 

stiridinlume.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *