Culinar.md

Cum faci cea mai bună PASCĂ FĂRĂ ALUAT. Ingredientul secret pe care puţine gospodine îl ştiu

Ingrediente pască fără aluat:

600 g brânză de vaci grasă
100 g smântână
6 ouă
300 g zahăr
6 linguri făină
180 g unt, la temperatura camerei
100 g stafide
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare
2 linguri esenţă de vanilie
o lingură cacao, pentru decor – opţional

Mod de preparare pască fără aluat:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius. Ouăle se separă. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine cu untul şi un praf de sare, folosind un mixer, până se topeşte zahărul. Se adaugă brânza, smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă bine, până se desfac cocoloaşele.

Albuşurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. (Deasupra se presară cacao.) Se coace 45-50 de minute. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *