Cum îţi poate afecta primăvara sănătatea
Umiditatea şi fluctuaţiile presiunii atmosferice, alături de polen şi praf, sunt doar câţiva dintre factorii ce generaeză sau agravează o serie de boli, odată cu sosirea primăverii. De asemenea, pe fondul oboselii fizice instalate pe durata iernii, persoanele care sufera de astm sau de ulcer, spre exemplu, pot constata o agravare a simptomelor acestor boli. Şi, nu în ultimul rând, acumularea de toxine şi dieta săracă în vitamine şi minerale, din timpul iernii, au secătuit organismul. Persoanele sănătoase se adaptează uşor la schimbarea anotimpului, însă cele care au o imunitate mai scăzutîă au risc sporit de îmbolnăvire.
Astenia
Vă simţiţi obosiţi şi irascibili şi aveţi frecvente dureri de cap? Este foarte posibil să vă fi afectate astenia de primăvară. Această tulburare depresiv-anxioasă se poate transforma într-o veritabilă depresie dacă nu recurgeţi des la plimbări în aer liber, nu faceţi sport şi nu luaţi vitamine şi minerale.
Alergia
Polenul, poluarea şi acarienii sunt principalii factori ce favorizează alergiile. În organismul nostru se declanşează o reacție de autoimunizare şi apare o inflamaţie la nivelul ţesuturilor, cu bariere contra unor substanţe care nu sunt tolerate. Polenurile afectează, în general, mucoasa nazală şi ocular, dar pot apărea şi urticarii.
Astm
Şi căile respiratorii se pot inflama din pricina polenului şi pot apărea crize de astm. Afecţiunea se poate agrava continuu dacă vă expuneţi continuu la alergeni. Atacurile se manifestă mai ales dimineaţa devreme, criza durând de la câteva ore, la câteva zile.
Viroze
Foarte frecvente primăvara, virozele respiratorii afectează mai ales copiii şi vârstnicii. Durerea în gât, dar şi tusea sunt simptome specifice virozelor respiratorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!