Timpul Liber

Cum să faci faţă primei zile la noul loc de muncă

Fii punctuală. Prima impresie este crucială!

Îmbracă-te în mod adecvat. Pentru a te integra cu uşurinţă, trebuie să cunoşti codul vestimentar al companiei. Pentru prima zi, alege o ţinută conservatoare, clasică (asta dacă funcţia ta nu este legată de domeniul artistic). Urmăreşte modul în care colegele tale se îmbracă.

Fii realistă – nu vei primi din prima zi sarcini importante, pentru a-ţi demonstra toate abilităţile. Primele sarcini sunt întotdeauna mai puţin importante şi mai puţin interesante.

Ascultă şi învaţă. Trebuie să înveţi să comunici cu oamenii din jurul tău şi cel mai bun mod în care poţi să faci asta este să îi asculţi. Menţine contactul vizual, aprobă şi trage imediat concluziile. Ascultă cu atenţie persoanele care nu sunt de acord cu tine.

Îndrăzneşte. Chiar dacă uneori eşti obişnuită să stai într-un colţ şi să nu intervii, acest lucru nu este recomandat în prima zi de muncă. Ar trebui să îndrăzneşti şi să arăţi dacă ai iniţiativă. Secretul constă în a fi dornică să ajuţi fără să fii arogantă.

Identifică grupurile. Pentru a cunoaşte angajaţii perfecţi, începe să înveţi şi să adaptezi procesul, identificând angajaţii de neînlocuit care te pot dori în echipa lor.

Întreabă atunci când nu ştii ceva. Nimeni nu se aşteaptă să ştii totul. Prin urmare, nu ezita să întrebi dacă ai dubii sau pur şi simplu nu ştii ceva.

Rămâi calmă. Comportă-te profesional şi nu-ţi pierde temperamentul, pentru că altfel vei da dovadă de imaturitate.

Evită confesiunile. Fii precaută atunci când vine vorba de lucrurile personale. Răspunde la întrebări fără să dai prea multe detalii şi încearcă să întorci conversaţia în favoarea ta. Confesiunile nu ar trebui niciodată să fie făcute în prima zi de muncă la noul job.

Silvia Ursu
 
Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *