Femeia

Cum să pui capăt unei relaţii

Analizează şi decide-te. Chiar dacă eşti aproape convinsă că relaţia voastră nu mai merge, este indicat să-i faci o ultimă evaluare. Gândeşte-te bine ce te nemulţumeşte în prezent, ce te făcea fericită odinioară şi mai ales de ce consideri că nu merită să mai fiţi împreună. O privire de ansamblu asupra întregii voastre relaţii te va ajuta să iei o decizie.
Comunică-i hotărârea ta. Momentul în care îi faci cunoscută decizia ta poate fi unul dificil, dar nu şi în cazul în care vei avea o discuţie sinceră cu el despre relaţia voastră şi îl vei determina să îşi exprime punctul de vedere. Explică-i de ce consideri că această relaţie nu vă face fericiţi şi de ce ar fi mai bine să-i puneţi capăt.

Acceptă realitatea. Trebuie să fii conştientă că, odată cu despărţirea, începi o nouă etapă din viaţă. Nu amâna să pui capăt relaţiei doar de dragul de a avea pe cineva lângă tine în situaţiile dificile. Asumă-ţi golul care se va instala în casa şi inima ta în momentul în care el va pleca şi fii pregătită să rezolvi singură problemele.

Scapă de dependenţă. Când totul s-a terminat, fii sinceră şi recunoaşte că poţi trăi şi singură mult mai bine. Evită-l şi nu-l mai suna pentru a-i spune că iarăşi ai probleme cu maşina de spălat. Deja nu mai este datoria lui ca totul să funcţioneze în casă.

Uită trecutul sau cel puţin nu-ţi mai aminti atât de des de el. Nu face comparaţii între atunci şi acum. Strânge fotografiile şi toate cadourile de la el care te înduioşează atunci când le priveşti. Depozitează toate aceste obiecte într-o cutie pe care o vei aşeza în colţul garajului sau pe ultimul raft din debara pentru a nu da tot timpul cu ochii de ele.

Fii disponibilă. Conştientizează faptul că despărţirea este sinonimă cu libertatea. Deşi nu te gândeşti acum la un nou partener, nu îţi refuza nicio şansă de a cunoaşte oameni noi, pentru că iubirea poate veni când te aştepţi mai puţin.

(S. U.)

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *