Timpul Liber

Cum scăpăm de șoriceii din pereții casei?

Odată cu venirea temperaturilor reci, șoarecii se refugiază în casă. Ei lasă o mulțime de urme ca fire roase, hârtie mărunțită, excremente și miros urât. Dacă e liniște în casă, ai putea să-i auzi, în special pe parcursul nopții.

Există mai multe metode de a scăpa de șoareci. Cea chimică presupune otrăvirea rozătoarelor. Și cel mai des șoriceii sunt atrași de boabele de grâu cu conținut nociv, însă nu de fiecare dată metoda este eficientă.

Un alt mod este instalarea diferitelor curse prin casă. Capcanele, la fel ca și „soluția chimică”, nu întotdeauna este un mod reușit, de aceea se recomandă combinarea acestor două.

De asemenea, s-ar putea scăpa de șoareci cu ajutorul unor dispozitive electronice care emit sunete cu frecvențe care deranjează șoarecii.
Să nu uităm de pisică! De cele mai multe ori, pisica își poate activa simțul de prădător și poate prinde șoarecii. Excepție fac pisicile sătule.
Șoarecii nu suportă mirosul de mentă, astfel, s-ar putea ca anume acest miros să-i alunge din casă. Ai putea să îmbibi bucăți de vată sau material cu ulei de mentă și așază-le acolo unde ai văzut că cel mai des poposesc.

O altă metodă, care se numără prin cele chimice, este acidul boric. Poți să faci o pastă dintr-o lingură de acid boric, o jumătate de cană de făină și puțină apă, cât să obții o pastă groasă. Formează biluțe și pune-le acolo unde știi că cel mai des umblă șoarecii. Acidul boric îi va otrăvi. Dacă aveți copii sau animale domestice, această metodă nu este recomandată.

Sursa: acasa.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *