Frumusețe

Cum tratăm acneea

La fiecare 24 de ore se produce o descuamare insesizabilă care în combinaţie cu praful, sebumul şi transpiraţia blochează porii prin care se elimină secreţia produsă de glandele sebacee. Astfel, procesul de oxigenare al ţesutului şi închiderea porilor sau apariţia unor infecţii sunt favorizate. Pe un astfel de fond, formarea coşurilor mari şi albe este imediată. Pentru a nu vă confrunta cu acneea, trebuie să apelaţi la exfoliere.

Reguli pentru o exfoliere corectă:
1. Folosirea produselor speciale pentru ten şi corp;
2. Aplicarea pe pielea umedă pentru a nu răni suprafaţa;
3.Totul cu măsură: exfolierea se realizează de cel mult 1-3 ori pe săptămână, în funcţie de ten.

Reducerea debitului de sebum

Reducerea debitului de sebum se realizează prin tratament local, general (antibiotice) sau laser.

Reducerea inflamaţiei

De obicei, reducerea inflamaţiei se realizează prin tratament medicamentos, iar pentru acesta este nevoie să consultaţi un medic dermatolog. Tratamentele cosmetice sunt binevenite când vorbim de un ten acneic. Un astfel de tratament efectuat într-un salon special nu face decât să ajute. Curăţat periodic, tenul se va împrospăta treptat. Nu încercaţi să scoateţi singure coşurile mari de pe faţă. În cazul în care rădăcina rămâne în interior, coşul se va reface. Dacă nu te demachiezi şi tenul nu este curat în momentul în care vrei să îţi scoţi coşurile, creşte riscul de infecţie.

Loţiuni speciale

Foloseşte loţiunile care usucă acneea. Se găsesc în magazine. Acordă o mare importanţă curăţării tenului acneic. Demachierea este obligatorie, iar tonifierea se impune măcar o dată pe zi. Vara nu aplica fond de ten pe faţă şi încearcă să porţi la tine şerveţele demachiante care te vor ajuta să îţi menţii pe timpul zilei tenul proaspăt.

(O. B.)

Timpul Suplimentul Femeia
 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *